Bangkok_City_View

Bangkok – en pulserande metropol

Staden är en blandning av tät trafik, gamla tempel, toppmoderna lyxhotell och småhus längs kanalerna. Staden är även känd för sitt livliga dag- och nattliv, marknader och restauranger.

Shopping i Mahboonkrong Center
Upptäck flervåningsvaruhuset med marknadsprägel. Här hittar du något lägre priser än på övriga varuhus. Varor som säljs är bland annat kläder, elektronik, lädervaror och hantverk.

Wat Arun
Det finns många tempel i Bangkok. Ett speciellt känt tempel är Wat Arun, som byggdes under tiden som Ayutthaya var Thailands huvudstad. Thailändare stannar gärna och tänder rökelse vid ett tempel på väg till jobbet.

Åker du taxi lär du märka att chauffören har en krans lotusblommor hängandes på backspegeln, som är en buddhistisk symbol för lycka. Ta dig tiden och besök detta vackra tempel eller något av de andra templen som finns i staden.

Bangkok_Wat_ArunBangkok_MBK

Chatuchak Weekend Market
Bangkoks stora helgmarknad. Ett gigantiskt område som är indelat i ett antal mindre områden utifrån olika varor. På Chatuchak hittar du det mesta som till exempel husdjur, mat, tyger, blommor, prylar med mera. Ta skytrain hit en lördag eller söndag och gå av vid slutstation Mo Chit, följ sedan strömmen sista biten fram. Öppet varje helg 09.00 till 18.00. 

Bangkok_Chatuchak_Market_StatuesBangkok_Chatuchak_Market_Puppets

Vill du prova på något riktigt thailändskt?
Då ska du beställa in en tallrik Som Tam, även kallat Papayasallad, vilket innehåller färsk råriven morot eller papaya tillsammans med jordnötter, vitkål, koriander och färsk chili. Det är mycket starkt men gott. Till detta passar soltorkat kött och kladdigt ris.

Minifakta
Tidsskillnad: Svensk tid +6 timmar (sommartid april – september +5 timmar)
I Bangkok kan du hitta ungefär 400 tempel
93 % av befolkningen är Buddhister

<a class=”ilightbox fusion-button button-flat button-round button-large button-default” href=”/bokningsforfragan?request_concerns=Bangkok” rel=”iLightbox” data-options=”width:’80%’, height:’95%'”><span class=”fusion-button-text”>Gör en bokningsförfrågan</span></a>