Croatia_Beach

Kroatien – medelhavets semesterpärla

Kroatien sägs ha ett av Europas vackraste kustlandskap. Detta på grund utav den fantastiska skärgården, det kristallklara vattnet, det behagliga medelhavsklimatet och mängder av sevärdheter. Ett resmål som återigen har blivit en favorit hos många och dit folk gärna återvänder gång efter gång.

Längs med kusten finns många klipp- och klapperstenstränder. Att segla runt i Kroatiens skärgård eller ta sig ut till någon av öarna är väldigt populärt. Staden Mostar är förtrollande vacker och när du promenerar genom staden känner du historiens vingslag. Du får möjlighet att på nära håll se vad kriget lämnat efter sig, då delar av staden fortfarande ligger i ruiner.

Det Kroatiska köket
Restauranger och krogar erbjuder ett smörgåsbord av av havets delikatesser, färsk tonfisk, bläckfisk, musslor men också kalv och lamm. Vid alla måltider ingår bröd och en speciell olivolja som är riktigt god.

Croatian_Food_Fish

Nationalparken Krka
Nationalparken med sin skönhet som tar andan ur besökarna. En utflykt hit är höjdpunkten på mångas resa. Floden Krka startar uppe i de dinariska Alperna och hela vägen ner till Adriatiska havet. Floden har karvat ut porösa kalkstenen och skapat en nationalpark fylld med vattenfall, sjöar och en fantastisk grönska. Genom parken går långa promenadvägar som tar dig fram över bäckar och vattenfall. De klara sjöarna runt vattenfallen är fulla med fisk och i skogarna bor det reptiler och fåglar, till och med det utrotningshotade djuret, vildkatten.

Croatia_Krka_National_ParkCroatia_Boat_On_Water

Minifakta
Besök Timi Beach, ortens äldsta badplats
Prova den berömda fårosten från Pag
Kroatien besöks årligen av 150 000 svenskar