New_York_Empire_State_Building

New York – staden som aldrig sover

Ett av världens mest attraktiva resmål med mängder av turistattraktioner där du kan besöka bland annat Frihetsgudinnan, Times Square, Central Park, Empire State Building eller se sport i världsklass i Madison Square Garden.

Empire State Building
En av de mäktigaste byggnaderna i New York är Empire State Building. Alla som besöker New York måste åka upp till våning 86 åtminstone en gång för att uppleva den fantastiska utsikten.

Frihetsgudinnan
Frihetsgudinnan var en gåva från Frankrike, som en symbol av USA:s självständighet. Denna staty besöks av turister årligen.

New_York_Statue_of_LibertyNew_York_Madison_Square_Garden

Madison Square Garden
Även om du inte är ett hockey fan eller ett Ranger’s fan är en match i Madison Square Garden med ”The Rangers” något du inte vill missa. Atmosfären och stämningen är på topp och publiken och fansen kokar och jublar ikapp. 18 000 sittande personer ryms det i denna byggnad vid ishockeymatcher. I byggnaden finns också en teater och restauranger och barer. 

Central Park
Stor park på Manhattan som har miljontals besökare varje år. Den ses av många som en oas i den hektiska storstaden. I denna park kan du till exempel cykla, bergsklättra, åka häst och vagn, springa, dansa eller bara koppla av. Här finner du gröna ängar, ljumma skogspartier, sjöar och till och med ett zoo.

New_York_Central_Park

Minifakta
Tidsskillnad: 6 timmar efter Sverige
Staden har cirka 40 miljoner besökare om året
Dricks förväntas av dig överallt där service ingår, 15 % av slutnotan
Åldersgräns för att köpa alkohol är 21 år