Från och med den 23 mars 2022 har Sydafrika officiellt lättat på sina inresekrav och slopat obligatoriska negativa PCR-tester för fullt vaccinerade besökare.

De nya reglerna säger att resenärer (* barnpolicy gäller) nu kan visa upp bevis på full vaccination eller ett negativt PCR-testresultat (erhållits senast 72 timmar före resedatum). Detta kommer eftersom Sydafrika lättar på många av sina covid-hälsobestämmelser, inklusive att bära masker utomhus – vilket innebär att gästerna nu kan njuta av utomhusnöjen över Sydafrikas vida öppna ytor utan att behöva en mask. Goda nyheter för turister!

Vi har väntat på att obligatoriska PCR-tester ska slopas ett tag nu, och är glada över att Sydafrika ansluter sig till en ständigt växande lista över syd- och östafrikanska destinationer som nyligen har gjort detsamma: Botswana, Zimbabwe, Zambia, Tanzania , Kenya, Namibia, Maldiverna, Seychellerna och Mauritius – här är en uppdaterad lista för enkel referens, från vår agent Giltedge.