Nu när Kenya har tagit bort PCR tester så har vi tagit fram ett förslag på safari i Masai Mara tillsammans med vårt Uniglobe kontor i Nairobi. Kombinera ddetta med Mombasa eller Zanzibar med en veckas solsemester så får du en härlig semester. Vi har bra förlängningspaket som går att kombinera med nedan safari. Denna safari finns i olika kategorier gällande boende och priserna varierar mycket beroende på säsong. Priser från 4000:- för en 4 dagars safari.

Dag 1: Nairobi – Great Rift Valley Avresa från Nairobi på morgonen, med vacker utsikt över det vilande berget Longonot, in i Great Rift Valley, och Ni anländer till er lodge i tid för en rejäl lunch. Tillbringa eftermiddagen på fritiden, eller delta i några valfria aktiviteter, innan du kopplar av med middag med utsikt över en av de vackert natursköna Rift Valley-sjöarna och en god natts sömn. Valfria aktiviteter: Båtturer, fågel- och naturvandringar eller ett besök på Crescent Island

Dag 2: Great Rift Valley – Masai Mara Game Reserve Ge dig av tidigt på morgonen till Masai Mara Game Reserve, och anländer till er lodge i tid för lunch. Njut av en game drive sent på eftermiddagen, när luften börjar svalna och djuren reser sig ur sin dvala. Återvänd till ditt läger strax innan mörkret faller för en kvällsdrink och middag på terrassen.

Dag 3: Masai Mara Game Reserve När solen går upp över Masai Maras svepande slätter kommer du att väckas av vildmarkens rop för en tidig game drive. Gå på jakt efter stoltheter av lejon eller en leopard som återvänder från sina nattvandringar. Återvänd till din lodge för en god frukost. Tillbringa några timmar med att koppla av; barn kan delta i juniorer i vildmarksäventyr, simma före lunch, varefter du ger dig av på en eftermiddagssafari. Reflektera över din dag med en uppfriskande solnedgång, middag och ytterligare en övernattning. Valfria aktiviteter: Luftballongsafari, kulturellt besök, Night Game Drive (beroende på plats) och 2 timmars morgon- och eftermiddagspromenader (beroende på plats).

Dag 4: Masai Mara Game Reserve – Nairobi Njut av en lugn frukost innan du avgår till Nairobi och anländer till staden mitten/sen eftermiddag.